Administrativ- og pædagogisk leder
Administrativ- og pædagogisk leder træffes efter aftale ved henvendelse til skolens kontor.
Adresseændring
M.v. skal straks meddeles skolens kontor.
Afgangsprøver
Skolen har prøveret til FP (9. klasse) – eleverne indstiller sig gennem skolen til disse prøver. Ved de skriftlige afgangsprøver anvendes computer. Der findes særlige regler for denne anvendelse, som eleverne modtager forinden. Snyd med opgaver/prøver i den forbindelse kan medføre bortvisning.
Befordring
Tilskud kan ydes efter gældende regler, der fås hos skolens sekretær.
Bestyrelse
Se skolens hjemmeside
Bortvisning
Såfremt en elev ikke lever op til skolens normer og krav vurderer skolen, om eleven kan fortsætte på skolen.
Det er ligeledes en betingelse for at have et barn på skolen, at forældrene bakker op om skolens formål, normer og aktiviteter.
Før bortvisning vil der som hovedregel være givet en skriftlig advarsel fra skolelederen.
Bøger
Bøger stilles til rådighed af skolen. De skal forsynes med omslag, navn og klasse. Hjemmet er ansvarlig for de udleverede bøger og materiale. Ved beskadigelse eller bortkomst skal de erstattes med anskaffelsesprisen. Eleverne har via skolen abonnement på ordbogen.com. Ønsker man selv at anskaffe fysiske ordbøger, anbefaler vi Gyldendals røde ordbøger.
Børnehave
Se vores hjemmeside for nærmere information
Elevråd
Hvert år vælger alle 1.-9. klasser 1 repræsentant og 1 suppleant til elevrådet. Elevrådet er delt i et lille råd (1.-5.) og et stort (6.-9.). Der er tilknyttet en kontaktlærer til hvert råd. Gennem elevrådet skal eleverne opnå medindflydelse på deres skoleliv, blandt andet via foranledning af arrangementer for eleverne og input til trivselstiltag.
Erhvervspraktik / Introduktionsuge / brobygning
Skolen tilbyder ikke erhvervspraktik til eleverne, medmindre dette laves som en særaftale med den enkelte elev.
8. klasse har i løbet af skoleåret en introduktionsuge til ungdomsuddannelserne, kaldet brobygning. Typisk i uge 12.
Brobygningen foregår i et samarbejde mellem elever, skolevejleder og Ungdoms- og UddannelsesVejledningen (UUV).
Folkeskolens prøver
Eleverne i 9.klasse bliver tilmeldt folkeskolens afgangsprøver.
Ferie
Uden for skolens ferier betragtes som ulovligt fravær, og det indskærpes, at eleverne ikke anmodes om særskilt ferie. Skulle det ske, skal fravær op til én dag bekræftes af klasselæreren – flere dage bekræftes af skolelederen.
Lærerne har ikke pligt til at tilrettelægge særligt arbejdsstof for elever, der med forældrenes sanktion udebliver fra undervisningen.
Ferieplan
Se skolens hjemmeside.
Forsikring
Skolen har tegnet en ulykkesforsikring for eleverne, der dækker uheld på skolen. Vi opfordrer dog alle forældre til at forsikre deres børn ud over ovennævnte forsikring. Sker der skade på elevens egne genstande, er det forældrenes indboforsikring, der skal kontaktes.
Forskole
På Greve Privatskole er det betegnelsen for 0. klasse. I forskoleklassen arbejdes der med førskolematerialer og bl.a. læres alfabetet og tallene op til 20. Lydene indlæres gennem rim og remser samt leg og bevægelse.
Elevernes modenhed vurderes før oprykning til 1. klasse kan finde sted.
Skolen tilstræber, at en eller flere lærere, der året efter skal undervise i klassen, har nogle timer i forskoleklassen.
Forsømmelser og fritagelser
Alle meddelelser om forsømmelser, deres årsag og varighed skal anføres i elevens meddelelsesbog/via Intra. Fritagelse fra idræt over 4 uger kræver lægeattest. Normalt vil det i disse situationer være unødvendigt også at ringe til læreren. Fritagelse fra undervisningen for at afholde særskilt ferie
ud over skolens ferieplan betragtes inden for skolens rammer som forsømmelse af skolegangen.
Forældredage
To gange om året inviteres forældrene til at overvære undervisningen i klasserne. Se skolens hjemmeside eller intra for de gældende datoer
Forældremøder
Holdes en gang årligt i skoleårets begyndelse.
Fotografering
Eleverne fotograferes hvert år - gerne i august/september.
Fritidsordning
Har åbent fra kl. 7.00 til kl. 17.30 på alle hverdage.
Fransk
Tilbydes som valgfag fra 7. klasse, idet eleverne efter 3 års undervisning kan tilmelde sig folkeskolens prøve i faget. De første måneder anses som prøvetid, hvorefter faget er bindende for resten af 7., 8. og 9. skoleår. Dispensation herfra gives kun i særtilfælde og efter drøftelse mellem skolen og hjemmet.
Fravær
Fravær i løbet af skoledagen meddeles forinden via mail eller kontaktbogen i intra. Fravær op til én dag skal bekræftes af klasselæreren – flere dage bekræftes af skolelederen.
GDPR
Se nærmere på vores hjemmeside under ”Håndtering af persondata”.
Idræt
Alle klassetrin har 2 lektioner ugentligt i faget. Faget er udtræksfag og derfor potentielt ét, eleverne skal prøves i til afgangseksamen
Indmeldelsesgebyr
Der betales kr. 300,- for at blive opskrevet til skolen. Ved optagelse på skolen betales et administrationsgebyr på kr. 800,- samt for nydannede klasser 1. måneds skolepenge, før barnet starter på skolen.
Intra
Se IT
IT
Indgår som et led i den almindelige undervisning. Eleverne fra 4.-9. klasse medbringer egne bærbare computere/notebooks el.lign. og bruger skolens interne, trådløse netværk. Den medbragte computer bør have et 5-Ghz netkort. Det er hensigten, at alle elever kan gå på det trådløse netværk. Desuden råder skolen over adskillige bærbare pc´er og iPads, der benyttes af de yngre klasser.
Der anvendes interaktive skærme i forbindelse med undervisningen i flere sammenhænge. Skolen benytter Intrasystemet i kommunikationen mellem skole og hjem. Der er udarbejdet etiske retningslinjer for brug af intranettet, som er tilgængelige via ForældreIntra.
Karakterer / evaluering
Karakterer/evalueringer gives 2 – 3 gange i løbet af skoleåret afhængigt af klassetrin.
Kerneteam
Kerneteam er 2-3 lærere i hver klasse, der arbejder meget tæt sammen om eleverne, såvel fagligt som socialt. De informerer løbende klassens øvrige lærere. Kerneteamet udpeger selv en suppleant for klasselæreren.
Alle klassens lærere planlægger i fællesskab skoleåret og medvirker til at planerne følges. Planerne fremlægges på efterårets forældremøder bl.a. i form af en årsplan.
KFI
”Den kriminalitetsforebyggende indsats for børn og unge under 18 år i Greve Kommune”. Samarbejde af forebyggende art mellem Skole, Socialforvaltning og Politi.
Klasserepræsentanter
På første forældremøde i hver klasse vælges 2 forældre, der har lyst til at være klasselæreren behjælpelig med arrangementer i klassen.
Kodning
Der undervises i basal kodning ifm. IT-undervisningen i 5. klasse, og vi tilbyder desuden valgfaget ”Kreativ kodning”
Konfirmationsforberedelse
Konfirmationsforberedelse aftales med sognepræsten i ens eget sogn. I Kildebrønde Sogn finder undervisningen normalt sted uden for skoletiden og i tilknytning hertil. Elever, der ikke er tilhørende i Kildebrønde Sogn, har også mulighed for deltagelse i denne undervisning og kan konfirmeres sammen med klassens øvrige konfirmander eller vælge eget sogn.
Konsultationer
Der afholdes konsultationer 2 gange årligt (oktober/november og marts/april) i 1-.2. klasse samt 8. klasse. Øvrige klasser har én konsultation årligt i efteråret, mens der udarbejdes elevplan midt på foråret. Klasselærer kan indkalde til ekstra konsultation ved behov.
Kultur
Er et selvstændigt fag på skolen, hvis formål er at give eleverne indsigt i vores og andre landes kultur og religion. Kristendom og de større religioner er en væsentlig del af undervisningsemnerne.
Lejrskoler / Hytteture
Skolen afholder hytteture og lejrskoler flere gange i skoleforløbet,nærmere bestemt i 3., 6. og 9. klassetrin. Derudover er 8. klasse på NaTur (friluftstur med én overnatning) og en kortere tur til Berlin, franskeleverne besøger Paris og spanskeleverne besøger Spanien.
Lektiecafé
Vi til byder lektiecafé et par gange om ugen for mellemtrinnets elever.